Programul Casa Verde pentru autoritati permite acestora sa inlocuiasca complet sau sa adauge noi surse de energie pentru imobilele aflate in administrare.

Daca pana acum autoritatile se plangeau de plata mare la gaz, lemne sau curent, cu noile sisteme de energie alternativa se pot face economii serioase de-a lungul iernii fie ca incalzim cladirea in care lucreaza primarul fie ca producem apa calda menajera pentru sala de sport din cartier.

Avantajul folosirii de panouri solare in tandem cu pompe de caldura este dublu: economic si ecologic. Viabilitatea unor sisteme de instalatii solare sau geotermale este consfintita prin peste zece ani de folosinta in tarile vest europene, deci nu sunt probleme sa nu functioneze, sunt doar probleme ca sunt cam scumpe pentru omul obisnuit dar facem economie cu ele.

Desigur prinicipala atentie este de la bun inceput la dimensionarea acestor sisteme de energie verde pe baza de panouri solare sau pompe de caldura geotermale, eoliene sau panouri fotovoltaice. Cu cat se dimensioneaza mai riguros din start cu atat facem economia de la inceput cat si ulterior la pusculita.

Energia alternativa ne este la indemana si cu ajutorul statului (subventionarea) vom putea fi in urmatorii ani beneficiari directi si ca persoane fizice ai acestor surse ecologice de incalzire.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Programul Casa Verde - speranta de viitor, 5.0 out of 5 based on 6 ratings