Cele mai eficiente panouri solare sunt panourile solare cu tuburi superconductoare.

panouri-solare-cu-tuburi-superconductoare1Acest panouri solare sunt constituite din tuburi vidate SHCMV, care functioneaza pe principiul tuburilor termice.

Vidul din tuburile de sticla asigura panourilor solare cu tuburi superconductoare cu rezervor exterior o termoizolare eficienta. Pierderile sunt eliminate aproape in totalitate in acest fel. Tubul are la capatul superior un schimbator de caldura.

panouri-solare-cu-tuburi-superconductoareRezervorul panoului solar este echipat si cu o rezistenta electrica, ce asigura incalzirea apei in perioadele cu radiatie solara slaba sau sau foarte slaba. Pentru siguranta in exploatare, rezervorul este dotat si cu o supapa de presiune la 6 bar.

Temperatura apei din rezervor este monitorizata de un controler electronic, care asigura automatizarea procesului. Panoul solar functioneaza indiferent de temperatura exterioara, chiar si iarna, la temperaturi sever negative (-40o C). Daca unul sau mai multe tuburi se sparg accidental, sistemul solar functioneaza in continuare. Tubul SHCMV ofera rezultate excelente chiar si pe timp innorat, fiind capabil sa capteze razele difuze si infrarosii care trec prin stratul de nori. Acest tip de panouri solare este o alegere echilibrata din punct de vedere raport-pret calitate.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Cele mai eficiente panouri solare, 5.0 out of 5 based on 6 ratings