Curentul electric, deși descoperit de curând, își are originile încă în antichitate, când a fost observată pentru prima dată electricizarea corpurilor. De atunci și până la constituirea unor teorii au trecut secole întregi. La aceste teorii au contribuit mari fizicieni precum Ampere, Faraday, Maxwell sa Einstein. Acesta din urmă unește principiile întâlnite în mecanica clasică și electromagnetism.

Curent electric de la panourile solare fotovoltaice obţinut cu invertoarele solare

Invertoare instalații solare Victron MultiPlus cu undă sinusoidală pură

Invertoare instalații solare Victron MultiPlus cu undă sinusoidală pură8

Primii pași în utilizarea curentului electric de către umanitate au vizat aplicații precum iluminatul electric, acționarea electromotoarelor, aplicații termice precum încălzirea sau sudarea, aplicații electrochimice precum bateriile și acumulatorii. În perioada contemporană majoritatea meseriilor presupun direct sau indirect utilizarea curentului electric. Supraviețuirea multora dintre noi depinde și ea de curentul electric. Acesta este disponibil acum și într-o formă în care nu consumă resursele planetei. El poate fi obținut cu ajutorul panourilor solare. Pentru a ajunge însă la dispozitivele electronice are însă nevoie de invertoare solare. Acestea preiau curentul continuu produs și îl transformă în curent alternativ.

Invertoare instalații solare Victron MultiPlus cu undă sinusoidală pură

Invertoarele de instalații solare Victron MultiPlus sunt invertoare cu unda sinusoidală pură. Acestea sunt caracterizate de tehnologia de încărcare adaptabilă. Ele conțin un comutator de CA de mare viteză, într-o singură închidere compactă. Ieșirea principală are funcționalitate neîntreruptă. Invertorul Multiplus preia furnizarea la consumatorii conectați în cazul unei defecțiuni la rețea când puterea de susținere sau puterea generatorului este scăzută. Avantajul este că acest lucru se întâmplă la o viteză atât de mare încât electronicele vor funcționa în continuare. Cea dea doua ieșire intră în funcțiune numai când CA este disponibil la una dintre intrările Multiplus-ului.

Modele diverse de invertoare monofazate pentru instalații solare se regăsesc pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Invertoarele de curent monofazat - inima unui sistem ecologic de obținere a energiei electrice, 5.0 out of 5 based on 6 ratings