Cu toții știm ce sunt panourile solare. Este și normal, doar ele există ca și de aproape 200 de ani când Alexandre Edmond Becquerel a descoperit efectul fotovoltaic care explică cum energia solară poate genera electricitate.

Sisteme fotovoltaice complete, cu invertoarele de energie fotovoltaică

Invertoare de energie fotovoltaică

Invertoare de energie fotovoltaică

Însă nu toți știm că este nevoie de mai multe lucruri pentru ca un sistem solar să fie complet, pentru ca energia solară să fie transformată în  energie electrică și pentru ca energia electrică să ajungă în electrocasnicele deținute de fiecare utilizator în parte. Pentru asta mai este nevoie de un invertor solar care transformă curentul continuu în curent alternativ,

adecvat celor mai multe tipuri de dispozitive electronice. De obicei acest aspect al sistemului este ignorat, cu toate că ar trebui să i se acorde o atenție deosebită. De ce? Pentru că deși aveți cele mai performante panouri solare, acestea nu vor da randamentul maxim fără un invertor de calitate.

Invertoare de energie fotovoltaică Victron Phoenix 48V 800W

Invertoare de energie fotovoltaică Victron Phoenix 48V 800W sunt invertoare care se disting  prin faptul că acestea sunt dedicate serviciilor profesionale. În ceea ce priveşte tehnologia fotovoltaică solară, SinuxMAX reprezintă o tehnologie superioară, datorită căreia pornirea se face de la sarcina maximă. Criteriile de design pun accent pe crearea unui invertor cu ieşire sinusoidală, cu eficientă optimă, dar fără să compromită performanţa. Folosind tehnologia hibrid HF, a fost creat un produs de înaltă calitate, cu dimensiuni compacte, greutate redusă, fiabilitate ridicată şi capabil de a furniza energie pentru orice tip de sarcină.

Mai multe invertoare solare și informații despre ele sunt pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.7/5 (7 votes cast)
Invertoarele solare sau cum să aduceți energie de la panourile fotovoltaice la dispozitivele electronice, 4.7 out of 5 based on 7 ratings