Cei care doresc să ajute la depășirea impasului cauzat de nevoile de electricitate și epuizarea resurselor convenționale de energie o pot face cu ajutorul energiei solare. Pentru a se putea folosi de acest tip de energie oamenii pot să apeleze la panourile solare fotovoltaice. Însă panourile solare produc curent continuu, iar majoritatea clădirilor și locuințelor folosesc curent alternativ. Un invertor solar poate însă să rezolve această problemă.

Invertoarele de panouri solare – cu sinusoidă pură sau modificată?

Invertoare panouri solare energie electrică Victron MultiPlus 24V 1200W 25-16 Compact

Invertoare panouri solare energie electrică Victron MultiPlus 24V 1200W 25-16 Compact

Desigur că există mai multe categorii de invertoare, dintre care două ce se deosebesc prin curentul furnizat: curentul transmis cu undă sinusoidală pură sau cu undă sinusoidală modificată. Invertoarele cu sinusoidă pură generează curent la fel cu acel din rețeaua publică. Invertoarele cu sinusoidă modificată sunt cele mai întâlnite tipuri de invertoare de pe piaţă.

Invertoare pentru panouri solare Victron cu undă sinusoidală pură

Invertoarele pentru panouri solare Victron sunt invertoare cu undă sinusoidală pură, încărcătore complexe de acumulatori ce caracterizează tehnologia de încărcare adaptabilă, şi comutatoare de CA de mare viteză, într-o singură închidere compactă. Ieşirea principală are funcţionalitate neîntreruptă. Invertorul Multiplus preia furnizarea la consumatorii conectaţi în cazul unei defecţiuni la reţea când puterea de susţinere sau puterea generatorului este scăzută. Acest lucru se întâmplă atât de repede (în mai puţin de 20 milisecunde) încât calculatoarele şi alte echipamente electronice vor continua să funcţioneze fără întreruperi.

Mai multe tipuri de invertoare și detalii despre ele găsiți pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Invertoarele solare - un mod ecologic de utilizare a tehnologiei, 5.0 out of 5 based on 6 ratings