Rolul invertoarelor solare într-un sistem fotovoltaic

Invertoarele solare sunt acel element dintr-un sistem solar fotovoltaic care transformă curentul continuu, direct, emis de panourile solare fotovolaice în curent alternativ, care poate fi transmit mai departe rețelei naționale sau poate fi folosit de către un utilizator independent, pentru suplinirea nevoilor de energie electrică. Prin urmare, acesta este o parte vitală din sistemul fotovoltaic. Invertoarele solare au și rolul de a maximiza cantitatea de energie electrică utilizabilă a unui sistem fotovoltaic.

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V 1200W Compact

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V 1200W Compact

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V 1200W Compact

Invertoare fotovoltaice Victron Phoenix 12V 1200W Compact fac parte dintr-o gamă de invertoare fotovoltaice Phoenix și sunt utile unei multitudini de aplicații. Criteriile de design pun accent pe crearea unui invertor cu ieșire sinusoidală, cu eficiență optimă, dar fără să îi compromită performanța. Folosind tehnologia hibrid HF, a fost creat un produs de înaltă calitate, cu dimensiuni compacte, greutate redusă, fiabilitate ridicată și capabilă de a furniza energie pentru orice tip de sarcină. O caracteristică importantă a tehnologiei SinusMax o reprezintă pornirea la sarcină maximă. Tehnologia convențională de înaltă frecvență nu oferă o astfel de performanță ridicată. Cu toate acestea, invertoarele  fotovoltaice Phoenix se potrivesc foarte bine în cazul alimentării unor sarcini pretențioase, precum ar fi calculatoarele sau sculele electrice de energie redusă.

Mai multe produse de tipul invertoarelor solare fotovoltaice sunt pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (7 votes cast)
Invertorul solar fotovoltaic - lucrul ce face posibilă folosirea luminii solare ca sursă de curent electric, 4.4 out of 5 based on 7 ratings