Cu toții știm că panourile solare fotovoltaice sunt indispensabile locuințelor sau instituțiilor care doresc să reducă costurile facturilor la energia electrică. Pentru ca aceste panouri să funcționeze este nevoie însă și de invertoare.

Invertoare de sisteme fotovoltaice

Invertoare panouri solare electrice Quattro 12V

Invertoare panouri solare electrice Quattro 12V

Invertoarele solare sunt acea parte din sistemul de panouri fotovoltaice care ajută la convertirea curentului continuu, produs de panourile solare fotovoltaice, într-unul ce este util dispozitivelor electrice din locuințe și poate avea un aport de energie electrică, cel alternativ. Astfel, invertoarele reprezintă motorul oricărui sistem solar de obținere a energiei electrice.

Invertoare panouri solare electrice Quattro 12V

Invertoare panouri solare electrice Quattro 12V se diferenţiază de alte invertoare datorită posibilităţii de conectare la două surse independente, având două intrări de CA. Invertoarele pentru panouri fotovoltaice din gama Quattro preiau furnizarea la consumatorii conectaţi în cazul unei defecţiuni. Puterea panourilor poate fi nelimitată datorită funcţionarii în paralel. Pot funcţiona în paralel până la 10 invertoare pentru panouri solare electrice Quattro pentru a atinge o putere de ieşire mai mare. De exemplu, zece invertoare Quattro 48/10000/140, vor furniza 90 kW/100 kVA putere de ieşire cu o capacitate de încărcare de 1400 A.

Despre invertoarele solare fotovoltaice trifazate puteți afla mai mult de pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Panouri solare fotovoltaice și invertoare solare - ingredientele necesare unei energii regenerabile, 5.0 out of 5 based on 6 ratings