Cu toții suntem la curent cu dezavantajele surselor convenționale de obținere a energiei termice. Însă înainte de a luat decizia de a instala sisteme neconvenționale, precum cel pe bază de panouri solare, pentru aportul de apă caldă menajeră necesar există câteva lucruri care trebuie luate în considerare.

Alegerea unui sistem solare de încălzire a apei

Boiler solar cu trei serpentine Ideval

Boiler solar cu trei serpentine Ideval

eficient

În primul rând, cele mai multe sisteme solare de încălzire a apei pot susține numai un aport și nu pot suplini toate nevoile consumatorului, energia solară nefiind disponibilă tot timpul. Un astfel de sistem funcționează cel mai bine dacă sunt luate măsuri pentru reducerea cantității de căldură pierdute prin conducte. Dacă sunt luate în considerare metode de izolare, sistemul solar de încălzire a apei va fi mult mai eficient.

Boilere cu trei serpentine, soluţia eficientă şi ecologică pentru aport de apă caldă

Boilerele cu trei serpentine apă caldă Ideval sunt ideale pentru obținerea unui aport ecologic de apă caldă. Achiziţionarea unui boiler trivalent reprezintă o investiţie pe viaţă. Sistemul este longeviv şi ajută la economisirea resurselor energetice. Este foarte importantă alegerea dimensiunii unui boiler cu trei serpentine, acesta raportându-se la numărul de persoane care îl folosesc, la spaţiul existent în locuinţă si la cele trei surse de încălzire a apei stocate prin cele trei serpentine.

Amortizarea rapidă a investiţiei cu instalarea boilerului împreună cu panouri solare

Toate costurile făcute iniţial cu achiziţionarea şi cu instalarea se vor amortiza ulterior prin economia produsă. Pachetul este potrivit pentru obținerea apei calde menajere cu ajutorul panourilor solare plane sau cu tuburi vidate, centrale pe lemne şi surse de căldură convenţionale.

Pentru mai multe informații despre boilere solare bivalente sau cu trei serpentine accesați esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Boilere solare trivalente - un preț ieftin de obținere a apei calde, 5.0 out of 5 based on 6 ratings