După cum bine știți, soarele este o sursă gratuită de energie sub formă de lumină și căldură. O parte din căldura transmisă de acesta poate fi captată pentru a încălzi apa menajeră necesară oricărei locuințe. Cum funcționează? Ei bine energia solară este absorbită de panoul solar și convertită în energie termică. Aceasta este transferată către boiler cu ajutorul unui agent termic. Cele mai multe sisteme folosesc și o pompă care ajută agentul termic să ajungă din boiler la panouri. Apa încălzită din boiler este transmisă mai apoi la robinete și dușuri.

Care sunt beneficiile unui astfel de tip de încălzire?

Panouri solare set ISMO

Panouri solare set ISMO

Ei bine acestea sunt printre cele mai ieftine metode de încălzire regenerabilă a apei. Ele sunt concepute pentru a funcționa alături de cele mai multe dintre sistemele convenționale de încălzire a apei. În plus, acestea asigură un aport de apă caldă de aproape 100% în lunile de vară.

Set de panouri solare

Setul de panouri solare ISMO este potrivit familiilor de cinci, şase persoane care locuiesc la casă şi doresc să îşi procure apă caldă menajeră cât mai ieftin şi mai ecologic. Sistemul se poate monta pe acoperişuri înclinate din ţiglă, de către o firmă specializată în energie alternativă. Aceste acoperişuri trebuie să aibă orientare spre Sud şi lumina solară intensă. Pentru fi siguri că acest sistem este cel de care aveți nevoie, puteţi beneficia de o simulare gratuită cu un soft profesional. Simularea computerizată are avantajul de calcula sistemul optim cu panouri solare încă de la început, în funcţie de nevoile fiecărui utilizator în parte.

Panourile solare plane Idella Smarty One in diferite combinaţii si soluţii pot fi studiate pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.6/5 (7 votes cast)
Energia solară - disponibilă prin panourile solare plane şi boilerul solar, 4.6 out of 5 based on 7 ratings