Energia solară termică este una dintre cele mai bune moduri de a reduce amprenta de carbon a unei clădiri și de a ajuta la protejarea mediului. Pentru multe companii, acest mod de încălzire a apei poate reduce cu mai mult de 50 % emisiile de gaze cu efect de seră. Pentru întreprinderile care trebuie să îndeplinească criterii de referință de durabilitate, sistemele solare de apă caldă sunt o soluție ideală.

Sistem solare de obţinere a apei calde

Set panouri solare ISMO

Set panouri solare ISMO

Iată câteva motive pentru care sistemele solare de obținere a apei calde sunt favorabile din punct de vedere ecologic: reduce nevoia de a extrage și de a transporta combustibilii fosili, panourile solare sunt ușor de întreținut și nu necesită procedee chimice, reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Un sistem de colectoare de apă caldă poate compensa cu peste 50 de tone de CO2 pe an, sau 5.000 de tone pe durata de viață a sistemului .

Panourile solare pachet Idella Smarty One sunt un set de panouri solare plane cu boiler termoelectric orizontal, ideal pentru cei care locuiesc la casă şi nu au suficient spaţiu tehnic. Boilerul din pachet poate fi instalat atât pe sol, cât şi în pod sau în alte spaţii adecvate. Acest sistem de panouri solare plane poate asigura aportul de apă caldă necesar pentru o familie numeroasă cu trei, patru copii. Investiția unui astfel de sistem se face o singură dată, aportul fiind ulterior gratuit.

Panourile solare plane sunt descrise pe larg pe esolar.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 4.4/5 (8 votes cast)
Panourile solare plane germane pentru o apa caldă menajeră gratuită, 4.4 out of 5 based on 8 ratings