nanocristale pentru electricitate solariss.roSe estimeaza ca cererea mondiala de energie se va dubla pana in 2050 si se va trilpla pana la sfarsitul secolului 21. Pana atunci stocul de combustibili fosili va fi insuficient sa satisfaca aceasta cerere in permanenta crestere.

Daca vrem sa mergem inainte in viitor, trebuie sa cautam raspunsuri pentru cerintele noastre de energie prin folosirea tehnologiilor durabile si neutre cu panouri solare din punct de vedere carbon-energie. Trebuie sa depindem de utilizarea luminii solare pentru generarea de energie electrica cu panouri fotovoltaice, precum si impartirea moleculelor apei pentru producerea de combustibili. Nanocristalele ar putea fi cruciale pentru succesul acestei viziuni.
Stim ca, conductanta electrica in nanocristale semiconductoare este un element decisiv pentru ambele, energia electrica solara si a tehnologiilor de combustibil solar.
Paul Alivisatos, director interimar al Berkeley Lab, conduce o cercetare  nano-tehnologica. „Cheia succesului nanocristalelor este fabricarea de contacte electrice din aur, pe capetele tijelor din cadmiu-seleniu”, spune Alivisatos.
Daca aceasta cercetare se va dovedi o reusita  va trebui testata foarte bine in laborator apoi si la scara comerciala.

solariss.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Consolidarea conductantei electrice de nanocristal cu aur, 5.0 out of 5 based on 6 ratings