Din 5 ianuarie 2009 va incepe programul de finantare cu 90 % a achizitionarii de panouri solare pentru pentru toti romanii, a anuntat astazi Attila Korodi, ministrul Ministerului Mediului.

panouri-termice-solareIncepand cu data de 5 ianuarie 2009, cei care doresc sa aiba in dotarea locuintelor sisteme energetice ecologice (panouri fotovoltaice, pompe geotermale, centrale eoliene etc.) pot incepe demersurile pentru obtinerea de subventii de la stat in vederea achizitionarii unor astfel de instalatii.
Aceasta subventie va fin in proportie de 90%, dar cu conditia sa nu depaseasca mai mult de 25.000 de lei (in jur de 7000 de euro) pentru asociatii de proprietari, organizatii neguvenamentale si persoane fizice.
Cu ajutorul acestui program, numit “Casa Verde”, vor putea obtine subventii, in anumite limite, si firmele private, dar si universitatile si unitatile scolare.

Costurile acestui program care incurajeaza montarea de astfel de sisteme energetice ecologice vor fi suportate de Administratia Fondului pentru Mediu. Programul este construit pe un sistem ce seamana bine cu programul “Rabla”. „Programul este gandit sa fie unul multianual. Pentru anul 2009 estimam ca vor fi 12.000-16.000 de beneficiari. Pana la inceputul lunii decembrie, Ministerul Mediului si Dezvoltarii Durabile va elabora un ghid al solicitantului, de unde cei care doresc sa intre in program vor afla exact actele necesare, dar si o lista cu firmele autorizate de AFM sa participe la program”, a declarat Attila Korodi, ministrul Mediului.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Panouri solare finantate cu 90% in programul Casa Verde, 5.0 out of 5 based on 6 ratings