solariss.ro - proiect hotel pensiune panouri solare termice si fotovoltaicePensiunile si hotelurile beneficiaza de numeroase fonduri interne si europene prin care pot rezolva cu costuri reduse problema energiei termice si electrice.

Se stie ca amortizarea la sistemele de energie verde (mai ales cele termice) se face in cativa ani in cazul hotelurilor dat fiind volumul mare de apa curenta sau aport la incalzire. Cazul se potriveste foarte bine si restaurantelor, cantinelor, caminelor de studenti si elevi.

Pentru a avea o eficienta in timp si o reducere consistenta la factura de combustibil lunara trebuie avute in vedere 3 elemente fundamentale:

1. Proiectul initial in dimensionarea corecta a instalatiei solare in functie de mai multi factori dintre care amintim: locatia, suprafata, numar de persoane, descrierea acoperisului, sursa de caldura principala, tipul de incalzire si asa mai departe.

2. Calitatea superioara a panourilor solare, calitate care este data de certificatele obtinute de producator, perioada de garantie acordata si comparatia cu alte sisteme solare din aceeasi categorie.

3. Montajul realizat de echipe specializate in panouri solare. Un montaj corespunzator poate salva bani in timp si da randamentul maxim instalatiei solare.

Domeniul energiei verzi numai ce a patruns de curand si in Romania la nivel de masa si in timp se vor distinge net sistemele competitive de cele de calitate indoielnica.

sursa: solar-magazin.ro

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Panouri solare pentru pensiuni si hoteluri, 5.0 out of 5 based on 6 ratings