Inginerii japonezi de la Toyota şi-au propus să inoveze piaţa autoturismelor cu ultima lor găselniţă tehnologică, care constă în instalarea de panouri solare la modelul Prius.

Conform site-ului cnet, panourile, care urmează să apară cel mai devreme în primăvara lui 2009, vor asigura funcţionarea aerului condiţionat pentru cele 450.000 de autoturisme destinate viitorilor cumpărători. Firma care va produce dispozitivele solare se numeşte Kyocera.

Demersul uzinei japoneze producătoare de autoturisme va asigura acesteia locul fruntaş în topul companiilor care optimizează tehnologia bazată pe energie solară în cadrul producţiei de maşini în masă.

Modelul Prius a fost lansat în 1997 şi s-a bucurat de un succes enorm având în vedere statutul lui de automobil-hibrid. Un rol vital în acest sens l-au avut numeroasele staruri internaţionale care au ajutat la popularizarea conceptului de maşini “verzi”. În 2003, compania japoneză a lansat un design nou pentru modelul Prius, urmând ca în curând să surprindă piaţa de profil cu o variantă inovativă.

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (6 votes cast)
Toyota lucrează la noul Prius cu panouri solare, 5.0 out of 5 based on 6 ratings