De ce energia regenerabila?

Schimbarile climatice reprezinta o amenintare reala pentru viitorul nostru si o cauza majora este utilizarea combustibililor fosili pentru energia din casele si firmele noastre. Energia regenerabila combinata cu o eficienta energetica ofera o solutie viabila si puternica pentru a contracara efectele incalzirii globale.
Prin instalarea unui sistem solar de apa calda, veti face o contributie majora la bunastarea personala si a generatiilor viitoare si veti beneficia, de asemenea, de facturi mai mici.

Casa ta este adecvata?

Panourile solare lucreaza cel mai bine atunci cand sunt cu fata spre sud si sunt inclinate la un unghi de 40-45 de grade. Cu toate acestea, variatiile largi pot fi tolerate cu o degradare relativ mica in performanta. De exemplu, un acoperis spre sud-vest, inclinat la 60 grade va functiona la peste 90% din potentialul sau. Sistemele pot fi de asemenea, furnizate cu doua colectoare solare, unul cu fata spre est iar celalat cu fata spre vest.
In mod normal, un nou boiler cu doua serpentine este montat, care include un schimbator de caldura. Sistemul ramane conectat la boilerul dumneavoastra existent pentru back-up, astfel incat sa nu ramaneti niciodata fara apa calda. Boilerele standard sunt cele mai comune, dar sistemele presurizate sunt disponibile in mai multe variante. Sistemele solare de apa calda, pot fi folosite si cu boilere combi.

Tipuri de panouri solare

Exista doua tipuri principale de colectoare, folosite pentru apa calda menajera:
•    Panouri solare plane;
•    Panouri solare cu tuburi vidate.
Exista, de asemenea, unele modele mai specializate, cum ar fi:
Colectori fara sticla – folositi pentru piscine;
Colectori focusati – pentru sisteme cu temperaturi inalte, pentru a genera abur.

Dintre cele doua tipuri principale folosite in sistemele de incalzire solara a apei, panourile solare cu tuburi vidate ofera o eficienta mai mare, tipic cu 20%-30% mai mare decat panourile solare plane. Cu toate acestea exista unele avantaje semnificative de a utiliza panouri cu un design plan:
•    Costuri mici – de regula, sistemele plane ofera reduceri semnificative ale costurilor pentru o energie similara.
•    Minim de intretinere – panourile cu tuburi vidate isi pierd eficacitatea in cazul in care vidul se pierde, asa ca, controalele regulate sunt necesare.
Panourile solare cu tuburi vidate ofera avantaje acolo unde orientarea acoperisului este saraca sau exista o lipsa a spatiului pe acoperis. Unele modele pot fi montate orizontal pe un acoperis plan sau pe un perete vertical.

Panourile solare plane pot fi montate pe partea de sus a acoperisului existent sau integrate in acoperis. In mod obisnuit, montarea panourilor integrate in acoperis se face pentru cladirile nou construite. Cadrele de sprijin, sunt disponibile si pentru montarea pe acoperisuri plane.

Cat de mult va costa?

Sistemele profesionale instalate sunt disponibile de la 2600 euro. Multi factori vor influenta costurile, inclusiv tipul de sistem, dimensiunea si complexitatea. Daca preferati, va putem furniza trusa de echipament pentru a le instala dumneavoastra. Aceasta optiune este, desigur, mai ieftina, dar aveti nevoie de un anumit nivel de calificare.

Ce urmeaza?

Daca considerati ca aveti un sistem instalat, puteti verifica site-ul nostru pentru mai multe informatii. Puteti obtine instant, un raspuns la o intrebare, un studiu sau puteti cumpara produse online. Daca alegeti sa va facem un studiu, sa fiti sigur ca nu ne vom angaja cu tactici si presiuni de vanzari, ci se va oferi o inspectie amanuntita a proprietatii dumneavoastra precum si un raport cuprinzator. Simtiti-va liber sa cereti sa vorbiti cu un fost client, din zona dumnevoastra. Clientii nostri sunt foarte entuziasmati de sistemele lor si vor fi mai mult decat fericiti sa va spuna din experienta lor cu Solariss.

Studiu de caz – solar-termal

„Am fost foarte impresionati de felul in care am fost tratati: atat sensibil cat si profesional.”

Cumparator:                                   Domnul si Doamna Adamescu
Bucuresti, Ilfov

Cerere de energie estimata:                1383 kWh/an

Randament de energie estimat:            1224kWh/an

Panouri  solare:                                   Solariss

Boiler:                                                 500 L cu doua serpentine

„Am decis sa instalam un sistem solar de apa calda deoarece am simtit ca trebuie sa facem ceva pentru mediul inconjurator. Am simtit ca pretul pe care Solariss ni l-a dat este rezonabil si ca pe termen lung vom economisi bani.
Cei de la Solariss au fost extrem de utili si nu ne-au presat pentru a lua o decizie. Am ales Solariss pentru aceste motive dar si pentru faptul ca ne-au fost recomandati de un profesor uniersitar de la Politehnica.
Instalarea a fost de prima clasa, au fost intreruperi minime pe parcursul celor doua zile de instalare si am avut apa calda si incalzire centrala pana la sfarsitul primei zile. Orice problema gasita la casa noastra a fost depasita fara complicatii.
Sistemul nostru a fost instalat de 6 luni si acum estimam ca ne-a salvat cca 1.500 de lei. In plus, boilerul nostru este mai putin uzat si ne simtim liberi sa ne bucuram de foarte multa apa calda fara nici un cost.
Am fost foarte impresionati de intreaga experienta si inca mai simtim ca aceasta a fost una dintre cele mai bune decizii.”

„Recomandam montarea unui sistem solar de apa calda pentru oricine care simte a lua in considerare mediul inconjurator.”

VN:F [1.9.22_1171]
Rating: 5.0/5 (7 votes cast)
Recomandari utile despre panouri solare de la Solariss, 5.0 out of 5 based on 7 ratings